«

»

jan 09

Acélos túlsúllyal

Acélos Túlsúllyal

 

acélos túlsúllyalAcélos túlsúllyal a héten csökkenés jellemzi az XME -SPDR Fémbányászati ETF alapot. Acélos túlsúllyal, ami több mint 35% jelenlétet jelent az XME alapban 41$-os támaszig fordult le egyenlőre.
A mai nap érdekessége, hogy piaczárás után jelent az AA -Alcoa, melytől 3 centtel jobb eredményre számítanak. Továbbá az eredményen túl az lesz még fontos, hogy az Alcoa milyennek látja az alumínium iránti keresletet, mert az egy indikátorként is működhet a gazdaságra nézve. Különben eddig 22 cég tette közzé a eredményét az  S&P 500-ból, melyek 11 százalékos bővülést mutattak év/év alapon. A gyorsjelentési szezon azért lesz most nagyon fontos, mert a piac kissé felárazta a cégeket.
Vagyis olyan jelentéseknek kell napvilágot látni, melyek további pozitívumokat mutathat a jövőre nézve. Ugyanis ez támasztaná alá a túlárazottnak tűnő befektetői bizalmat. Amennyiben nem ez történik, akkor viszont erőteljes hozamrealizálás indulhat el a piacokon, mely egymást generálhatja.Visszatérve az XME -SPDR Fémbányászati ETF alaphoz , 41 fémekkel -és fémbányászattal foglalkozó amerikai vállalat eredményét méri. Ahogy feljebb említettem acélos cégekkel 35%-ban túlsúlyos, majd a változatos fémbányászati vállalatok következnek 20%-os súllyal.
Top 5 vállalat: AK Steel, Molycorp, Allied Nevada, Hecla és az Alcoa.
Alumínium, mint az AA -Alcoa iparága, csupán 8%-os jelenlétet mutat az ETF alapban, azonban alaphangot és irányt is mutathat az ETF jövőbeni teljesítményére. Mivel egyenlőre a héten lefordult az acélos túlsúllyal rendelkező XME ETF alap. 41$-os támasz letörése esetén, tovább a ferde zöld emelkedő támaszig süllyedhet az árfolyam. Akkor alakulhat ki nagyobb vakarózás, ha ez a szint letörik, mert akkor teljes mértékig elindulhat 1 erősebb korrekciós szakasz.
Fontosak lehetnek az ázsiai és ezen belül a kínai növekedési kilátások. Az ETF alap 42,6 $-os ellenállás áttörésével emelkedhet tovább, ehhez nagyon fontos, hogy pozitív és biztató jövőképek szerepeljenek  a vállalatok jelentéseiben. Tehát a 41 $-os és a 42,6 $-os sávból kilépve megerősítést nyer az irány. Egyenlőre a héten eladásban az XME alap, tegnap a 41 $-os támasz fogta meg a további csökkenést. Tehát 41$ alatt short, felette long kicsivel 41$ alatti stoppal.

XME -SPDR Fémbányászati ETF

TwitterNetlogShare
Tovább az eszköztárra